martes, 5 de mayo de 2009

El Capitalisme


Avui parlaré sobre el capitalisme. Que en molts punts te molt a veure amb l'educació.

En primer lloc os deixaré adjuntat un vídeo sobre el capitalisme y més tard os comentaré quina relació te amb l'educació.




En segon lloc, vui parlar sobre el capitalisme y la seva influència sobre l'educació.

El capitalisme busca una societat clasista. Ha d'haver de tot però més pobres que rics. Es busca una forma de producció ràpida i eficaç, però que queda molt lluny de la qualitat. Aquesta qualitat només es veia en la artesanía antiga y que ara s'ha perdut moltísim.

A causa de les diferències de clases, les persones no tenen las mateixes oportunitats ni en el treball, ni en la societat i per tant, tampoc en l'educació.

L'educació fa un temps va intentar donar les mateixes oportunitats a tothom i la juventut intentaba formar-se i preparar-se per poder fer front als diferents oficis i que no siguessin incompetents. Desgraciadament molts d'aquests joves no trobaven ni troven treball del que s'especialitzen, ja que no interesa que tothom estigui preparat. Si no no hi hauria diferències.

També ens trobem amb el problema que moltes empreses segons els seu perfil busquen persones amb experiència, però aquestes potser no estan actualitzades amb els canvis actuals de societat y tecnologies y aquestes empreses han de gatar-se uns diners en el reciclatge de formació y compatències d'aquesta persona. Per altre banda, les persones joves tenen una formació actualitzada i més fresca, però tenen manca d'experiència. Aquests dos factors són molt importants a l'hora de trobar feina, però potser actualment el que més interesa és estalviar-se diners i per això interesen més les persones joves, bén formades i atualitzades, que a més no tindran sous alts com si que ho pot exigir una persona amb més experiència.



No hay comentarios:

Publicar un comentario