domingo, 22 de marzo de 2009

Montilla traslada "todo su apoyo" a los rectores y a los Mossos d'Esquadra

El president de la Generalitat y primer secretario del PSC, José Montilla, ha trasladado hoy "todo el apoyo" del gobierno a los rectores de las universidades catalanas y al cuerpo de los Mossos d'Esquadra por los incidentes derivados de las protestas estudiantiles contra el plan de Bolonia.En el acto de clausura de la 23ª escuela de invierno del PSC, celebrada este fin de semana en Tarragona, Montilla se ha referido a la polémica generada por la actuación de los Mossos d'Esquadra tras el desalojo, esta semana, de un grupo de jóvenes contrarios al plan Bolonia del edificio histórico de la Universitat de Barcelona.Según Montilla, el tripartito "no hubiera deseado" que el desalojo de esos estudiantes terminara en una auténtica batalla campal por el centro de Barcelona, como acabó ocurriendo.Minoria radicalEl president ha afirmado que "más allá de estos hechos, lo que hay es el compromiso del Govern con los Cuerpos y Fuerzas de Seguridad y, en este caso, con los Mossos d'Esquadra, que tienen y tendrán todo nuestro apoyo", una declaración que ha arrancado los aplausos de los 800 asistentes al acto.Del mismo modo, Montilla ha expresado su apoyo a los rectores de las universidades catalanas porque "no podemos permitir que una minoría radical se apropie de espacios que son de todos". El president ha manifestado que el debate en torno a la implementación del plan Bolonia "no tendría que ir en ningún caso más allá de la legítima confrontación de ideas".El primer secretario del PSC ha asegurado que la Generalitat "tiene el compromiso de promover este diálogo" entre docentes y estudiantes. El president se ha comprometido a escuchar "aquellas propuestas responsables que puedan mejorar el sistema universitario catalán".

Per a veure el video de la protesta contra l'actuació del mossos d'Esquadre el dia18 de març clicar en el link:
http://www.youtube.com/watch?v=1zLn6clJV-M

Comentari

Com tots hem escoltat aquesta setmana i continuarem escoltant, els mossos d'Esquadra van fer una brutal acctuació el dia 18 de març contra els estudiants que es manifestaven en un principi pacificament contra el pla bolonia.

Aquest va ser un acte que no s'havia repetit des de les actuacions policials en l'època de Franco. Està clar que moltes vegades en les manifestacions sempre hi ha persones que no es manifesten pacificament i que provoquen a la policia, i en aquest cas la policia actua, es protegeix i protegeixen a la resta de persones.
Però, en aquest cas no ha sigut així. En primer lloc van desallotjar la Universitat de Barcelona d'una forma forçada, i en segon lloc van actuar contra els estudiants com si fossin animals, quan aquest es manifestaven pacificament, sense aplicar la força. Els mossos d'Esquadre de seguida va arremetre contra tots els estudiants, però el pitjor de tot no és només això, sino que no van tenir pietat de tothom que pasava per allà. Periodistes que cobrien la noticia de la manifestació van ser agredits, a més de turistes i alguns nens.

Amb aquests fets queda clar que l'actuació policial va ser desmesurada i que no van tenir en compte res, sino que van anar a donar pals directament.
______________________________________

La veritat esque aquest també és un fet educatiu, és a dir, si observem i analitzem aquest succès podem extreure informació o conclusions pedagògiques. Per exemple, podem extreure l'educació policial, pel fet de que en segons quins moments no es pot apilcar la força bruta, i que haurien de saber en cada moment i en cada cas quina és la millor metodologia que poden aplicar per poder fer correstament la seva funció, i no practicar la funció de sicaris.
Per una altre banda, podem observar que en aquest cas ha sigut la policia la que no ha actuat correctament, però molts sops són els propis manifestants els que no es comporten adeqüadament, i en aquell precís moment en que no respecten les normes cíviques com a ciutadans i persones que són, deixen de tenir dret a manifestar-se.

El tema de les manifestacions en general, és un tema molt obert a diferents opinions. Actualment, tenim la sort de poder expressar-nos lliurement sense por a represions i hem d'aprofitar aquesta llibertat en bones condicions i no per fer el burro. Però, logicament tos han de posar de la seva part, i si veiem actuacions com la del dimecres passat, penses que no val la pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario