En la pasada sesió vam veure un documental sobre l'educació que revien en alguns centres de Japó els nens.
En aquest centre hi havien regles extrictes, encara que el director diu que fins a un cert punt cadascú es lliure, però no s'ha sap ben bé si es cert o no.
Els nens porten una gorra de colors diferents distintivamente de la classe social. Encara que, sabem que els nens que van a aquest tipus de centres tenen un prestigi molt major del que poden tenir altres nens d'escoles convencionals japoneses. Soposadament reben una educació més elevada que la resta i per tant, estran millor preparats en un futur en tots els aspectes.
Pel que fa a l'aspecte físic, els nens van sense samarreta per acostumbrar-se els canvis climàtics i així fer-s'he més forts i estar més sans, (menys els nens que estan encostipats que si que poden abrigar-se), i tindran major resistència.
Cada dia corren un quilómtre avans d'entrar a classe, i sempre estan en moviments per no tenir fred, ja que, en les aules n disposen de calefactors. Cada mitja hora canvien d'activitats. A més la seva preparació física és més elevada. Aquests nens tenen una disciplina molt gran.
Fan molta competència entre ells, ja que sempre s'els compara amb la resta de companys i tots han de ser bons en totes les tasques, però als "perdedors" sempre són respectats i el director parla amb ells per dir-lis que ho han fet bé. Està comprovat que hi ha menys fracàs escolar amb aquesta metodologia.
Només tenen un moment de descans que és l'hora de dinar.
_______________________________________________CoMeNtArI
Personalment, penso que aquest és un clar exemple d'educació disciplinaria. Com tot té parts positives i d'altres de negatives.
Les parts positives potser són que els nens desde ben petits són acostumats a una gran disciplina i a condicions ambientals fortes. Gràcies a fer llocs en grup fomenta més la relació entre els alumnes i les seves relacions socials. I el fet de que els pares puguin participar amb els seus fills en les curses que s'organitzen és molt bo.
Per una altra banda, tenim els aspectes negatius, que principalment crec que són que potser tanta disciplina no deixa temps als nens per ser això nens i despreocupar-se de les seves obligacions.
Deixar-los en condicions metodológiques adverses sense abric és també un fet bastant fort, ja que no deixan de ser nens i han d'estar protegits com qüalsevol persona. I per últim dir que, entre els nens hi ha molta competitivitat i el fet de que segons el centre en el qual es preparen tinguin més prestigi o no és una separació social molt desagradable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario